НОВИНИ

Кметът и жители на кв. "Младост" отново на протест срещу презастрояването

Кметът и жители на столичния квартал „Младост" излизат отново на протест пред районната община. Демонстрацията започва в 18:30 ч. и е в защита на искания референдум срещу презастрояването. Комисии в столичния общински съвет отхвърлиха искането за референдум, с мотив, че въпросите са незаконосъобразни. Преформулирането им обаче е невъзможно, каза в сутрешния блок на БНТ председателят на комисията по устройство на територията Силвия Христова. Според кмета на Младост Десислава Иванчева допитването трябва да се състои. Дали ще има референдум - трябва да стане ясно в четвъртък, когато ще заседават общинските съветници.

bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 03.04.2017
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
Десислава Иванчева, кмет на кв. "Младост": Както виждате на страхотно малки пространства се строят кооперации. Ще направим всичко възможно като администрация да спрем презастрояването, но лошото е, че е от самото ръководство на главния архитект Здравко Здравков одобряват визите и ние сме пред свършен факт.
Жителка на кв. "Младост": Ще поискаме отново референдум и ще поискаме "Младост" да спре да се презастроява. Това, което каза Здравков 430 000 кв. м ново застрояване е равно на над 400 блокчета. Трябва да запазим малкото останали зелени площи, за да има къде да играят децата.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвежда се организация на движението заради заснемане на рекламен клип в София
Въвежда се организация на движението заради заснемане на рекламен клип в София
Калоян Паргов: Промяната в дневния ред стана
Калоян Паргов: Промяната в дневния ред стана