САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Кметът и жители на кв. "Младост" отново на протест срещу презастрояването

Кметът и жители на столичния квартал „Младост" излизат отново на протест пред районната община. Демонстрацията започва в 18:30 ч. и е в защита на искания референдум срещу презастрояването. Комисии в столичния общински съвет отхвърлиха искането за референдум, с мотив, че въпросите са незаконосъобразни. Преформулирането им обаче е невъзможно, каза в сутрешния блок на БНТ председателят на комисията по устройство на територията Силвия Христова. Според кмета на Младост Десислава Иванчева допитването трябва да се състои. Дали ще има референдум - трябва да стане ясно в четвъртък, когато ще заседават общинските съветници.

от БНТ
08:04, 03.04.2017
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
Десислава Иванчева, кмет на кв. "Младост": Както виждате на страхотно малки пространства се строят кооперации. Ще направим всичко възможно като администрация да спрем презастрояването, но лошото е, че е от самото ръководство на главния архитект Здравко Здравков одобряват визите и ние сме пред свършен факт.
Жителка на кв. "Младост": Ще поискаме отново референдум и ще поискаме "Младост" да спре да се презастроява. Това, което каза Здравков 430 000 кв. м ново застрояване е равно на над 400 блокчета. Трябва да запазим малкото останали зелени площи, за да има къде да играят децата.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Въвежда се организация на движението заради заснемане на рекламен клип в София
Въвежда се организация на движението заради заснемане на рекламен клип в София
Калоян Паргов: Промяната в дневния ред стана
Калоян Паргов: Промяната в дневния ред стана