НОВИНИ

Жълт код за опасни бури и дъждове на 10 юли

Жълт код за опасно време със значителни валежи е обявен за сряда. Най-много дъжд се очаква в крайните южни и източни райони на страната, където кодът е оранжев заради очакваните гръмотевични бури.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:32, 09.07.2019
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
жълт код опасни бури дъждове юли

През следващото денонощие ще преобладава облачно и дъждовно време. Сутринтаще има временни прекъсвания на валежите, облаците ще се разкъсат за кратко, но още преди обяд ще завали отново дъжд. Той ще започне от запад и ще обхване по-голямата част от страната.

Привечер валежите ще започнат да спират, но в южните и източните райони ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък, като на места там се очаква да паднат значителни количества.

По-голяма е вероятността за гръмотевични бури и градушки в Южна България. Вятърът ще е предимно умерен от северозапад и с него ще прониква хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 21 и 26 градуса, по-високи в крайните югозападни райони.

По Черноморието валежите ще спрат и до обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Следобяд отново ще завали и с прекъсвания ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък. Вятърът ще е предимно умерен от север-северозапад, след обяд временно ще се обърне от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 23 и 26 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е облачно и дъждовно, на места ще се развият и гръмотевични бури. Ще духа до умерен север-северозападен, по високите открити части - силен до бурен западен вятър.

Максималната температура на височина 1200 м - около 19 градуса, на 2000 м - около 12, по-ниски в Стара планина.

В четвъртък ще бъде ветровито и сравнително хладно. Ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд над източните, а след обяд - над планинските райони, но само на отделни места ще превали дъжд. Преобладаващите максимални температури ще са между 22 и 27 градуса.

В петък ще има променлива облачност, почти без валежи, вятърът ще отслабне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел кани Мицотакис в Берлин
Меркел кани Мицотакис в Берлин
Британското правителство разреши гей браковете и абортите в Северна Ирландия
Британското правителство разреши гей браковете и абортите в Северна Ирландия