САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Журналисти от БНТ с награди от фестивала "Свети Влас"

Репортерите на "По света и у нас" Мая Димитрова и Александър Марков получиха награди от Фестивала за телевизионна журналистика "Свети Влас". Отличията бяха връчени за девети път.

от Веселин Григоров
12:37, 02.06.2019 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Мая Димитрова беше наградена за репортаж за неетичната практика в елитни гимназии да се приемат ученици с нисък успех. Александър Марков пък за поредица репортажи за най-голямото учение на НАТО след края на Втората световна война в Норвегия. Тази година БНТ участва на фестивала с няколко номинации.

Александър Марков: Китайците като че ли са ни проклели да живеем в интересни времена, светът става все по-интересен и по-сложен и се радвам, че БНТ успява да го обясни по интересен начин.
Мая Димитрова: Радвам се, че БНТ спечели цели две награди и за пореден път доказахме, че нашите журналисти си заслужават.
Георги Лозанов: Обществената медия, въобще телевизията, се прави от журналистите и от репортерите, често се случва обществените медии да говорим, че са в криза, но това е криза на ръководството, репортерите никога не са в криза.
Иван Гарелов: Миналата година и двете големи награди бяха за БНТ, тази година не са сред големите награди, но имат пък двама за репортери.

Журналистическите наградите „Свети Влас" бяха връчени за девети път.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Частен случай: Собствениците на земеделска земя срещу стълбовете на ЧЕЗ
"Частен случай": Собствениците на земеделска земя срещу стълбовете на ЧЕЗ
Последен ден от посещението на папа Франциск в Румъния
Последен ден от посещението на папа Франциск в Румъния