НОВИНИ

"Златните глобуси" откриха сезона на филмовите награди в САЩ

Раздадоха наградите "Златен глобус" на 76-ата церемония в Бевърли Хилс. "Зелената книга", "Бохемска рапсодия" и "Рома" са големите победители за кинопродукции.

Фани Аронова
от Фани Аронова
15:30, 07.01.2019
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Церемонията по раздаване на Златните глобуси в Бевърли Хилс откри сезона на филмовите награди. Изненадата на вечерта беше отличаването на "Бохемска рапсодия" за най-добър драматичен филм. Продукцията, посветена на Фреди Меркюри и легендарната група Куин, преживя проблеми, а филмът беше посрещнат със смесени реакции. Той донесе награда за най-добър актьор в драматичен филм на Рами Малек, който я посвети на своя герой.

Рами Малек, награда за най-добър актьор в драматичен филм: За "Куин", за теб, Брайън Мей и за теб, Роджър Тейлър. Благодаря на Фреди Меркюри, задето донесе радостта на живота ми. Обичам те, прекрасни човече. Това е за теб и заради теб.

Повечето прогнози сочеха триумф за "Роди се звезда" с участието на Лейди Гага, но филмът взе награда само за песента "Shallow".

71-годишната Глен Клоуз спечели приз за най-добра актриса в драматичен филм за изпълнението си в "Съпругата" и изпревари сочената за фаворит Лейди Гага. Героинята във филма на шведския режисьор Бьорн Рунге пише книгите на съпруга си, а той печели Нобелова награда и това води до разрив в отношенията им.

Глен Клоуз, награда за най-добра актриса в драматичен филм: Ние, жените, сме възпитателки. Това се очаква от нас. Ние имаме деца, съпрузи или партньори. Но ние трябва да открием лична реализация, да следваме мечтите си.

Най-много награди взе "Зелената книга" на Питър Фарели - за най-добра комедия или мюзикъл, за най-добър сценарий и за най-добър актьор в поддържаща рола за Махершала Али. "Рома" на Алфонсо Куарон взе награди за най-добър чуждоезичен филм и режисура. Отличените в Златните глобуси се смятат фаворити за "Оскар"-ите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снегът създава проблеми в Южна Германия и Австрия
Снегът създава проблеми в Южна Германия и Австрия
Пътниците на България Еър не са засегнати от стачката в Германия
Пътниците на "България Еър" не са засегнати от стачката в Германия