НОВИНИ

#60 секунди без COVID-19: Откриха останки на над 60 мамута край Мексико

секунди без covid откриха останки мамута мексико
bnt avatar logo
от БНТ
07:14, 24.05.2020
Чете се за: 01:17 мин.
Любопитно

Останките на повече от 60 мамута бяха открити край столицата на Мексико, на мястото, където се строи ново летище. Смята се, че са на повече от 35 000 години.

Педро Франсиско Санчес Нава от Националния институт по антропология и история каза пред местния всекидневник „Екселсиор“, че почти всички открити кости са на вида колумбийски мамут.

При разкопките на строителната площадка участва екип от 30 експерти. Те откриват и кости на други животни - бизони, камили, коне и гробове с човешки останки.

Костите на мамутите са намерени в участъка, който се простира между бъдещата контролна кула на летището и пистите.

Не се очаква находките да забавят строителството.

*****

„Ну, погоди“ най-популярен мултфилм

Анимационният сериал "Ну, погоди“ е най-популярният сред мултипликационните филми от златната колекция сред зрителите на официалния YouTube канал на „Союзмултфилм“.

Сред водещите се нареждат също „Маймунки“ на Леонид Шварцман и „Мечо Пух“ на Федор Хитрук, съобщи ТАСС.

По-рано киностудията „Союзмултфилм“ обяви старта на разработката на нов анимационен сериал "Ну,погоди“ в чест на 50-годишнината на любимите герои. Първият сезон се очаква да се състои от 52 епизода. Според председателя на студиото Юлиана Слащева, визуалните образи на главните герои - Вълкът и Заекът - се планира да бъдат променени, героите ще бъдат направени актуални, разбираеми за съвременното поколение, докато идеите на оригиналната карикатура ще бъдат запазени.

Официалният YouTube канал на филмовото студио "Союзмултфилм" стартира през май 2018 г. Сега ресурсът има повече от 1,4 милиона абонати.

*****

Лейди Гага отказва алкохола

34-годишната певица обмисля да се откаже от алкохола и да изтрезнее завинаги, след като преминала „лечебен процес“ за отказ от пиенето по време на работата си по последнияй албум „Chromatica“. Той се очаква да излезе на пазара на 29 май.

Снимка: БГНЕС

Звездата заяви пред „Контактмюзик”: „Флиртувах с идеята за трезвостта. Все още не съм твърдо решена да го направя, но флиртувах с това докато правех новия албум. Това е нещо, което се появи в резултат на това, че се опитвах да се справя с болката, която изпитвах. Е, мога всеки ден да изхвърлям адът от себе си и да продължа да пия, или просто мога да бъда щастлива, че все още съм жива и продължавам и се чувствам достатъчно добре. Съвършено несъвършенa съм”.

Лейди Гага припомни, че вече се е преборила и с друг порок - цигарите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Неофит ще отслужи в "Св. Александър Невски" молебен за 24 май
Патриарх Неофит ще отслужи в "Св. Александър Невски" молебен за 24 май
Сутрешно слънце, следобеден дъжд и температури – между 20° и 25°
Сутрешно слънце, следобеден дъжд и температури – между 20° и 25°