НОВИНИ

„Насекомо“ пита кои са истинските проблеми на Лозен?

право отговор
bnt avatar logo
от БНТ
10:31, 31.08.2023
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Биотехнологичната компания „Насекомо“ със задоволство споделя, че извънредна проверка от РИОСВ в Демоцентъра на „Насекомо“, който се намира между магистрала Тракия и село Лозен, излезе на 29 август със заключение, че около сградата на Демо центъра няма миризми, характери за производството в него. Проверката се състоя под публичен натиск от членове на сдружението „Развитие на Лозен“ и настоящия кмет на селото, месец преди старта на предизборната кампания за местна власт.

Жителите на село Лозен се оплакват от неприятна миризма, идваща от завод "Насекомо"

„Насекомо“ е доказан водещ представител на България в новата хранителна революция, с инвестиции в развитието на иновативни за света и Европа технологии за биоконверсия, надхвърлящи 20 милиона лева за последните 6 години. Компанията е изградила своя Демонстрационен център на европейско ниво. Технологиите, разработени от екипа й заедно с реномирани чуждестранни партньори са уникални за индустрията и се предлагат на инвеститори от цял свят. Компанията е ярък пример за кръгова икономика със 100% безотпадно производство, насочено към опазване на природата и съхраняване на нейните ресурси в името на човека.

Не е случаен фактът, че „Насекомо“ е призната от Европейските институции на най-високо ниво и е отличена с „Печат за високи постижения“ от Европейската комисия. При изграждането на Демоцентъра на „Насекомо“ са инвестирани огромни усилия в иновативното и прецизно управление на целия процес на биоконверсия.

Вярваме, че нашата компания не е сред проблемите на населението на Лозен. В социологическо проучване на агенция "Тренд" от преди година, основните проблеми, посочени от жителите на селото, са липсата на канализация и лоша такава, където я има (24%), чести ВиК аварии и проблемно качество на водата (30%) и нестабилно електроснабдяване (41%). Освен това, 21% посочват като проблемно нивото на чистотата и извозването на отпадъците.

Проучването е представително за населението на с. Лозен във възрастовата категория над 18 години и е проведено във формат на пряко интервю „лице в лице“ с 600 респонденти, живеещи на територията на селото.

„Насекомо“ е била винаги отворена за диалог с местната общност. Компанията създаде специален сайт с активна форма за обратна връзка и организира Дни на отворените врати за жителите на Лозен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БК ЦСКА привлече американския център Кейлъб Уесън
БК ЦСКА привлече американския център Кейлъб Уесън
Установиха бащата на малолетно дете, полагащо павета в София
Установиха бащата на малолетно дете, полагащо павета в София