НОВИНИ

Републиканци към Тръмп: Не можете да отложите изборите

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:24, 31.07.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Часове след като намекна, че е възможно изборите в страната да бъдат отложени, американският президент Доналд Тръмп, каза, че не това е желанието му, но гласуването по пощата го притеснява.

По време на пресконференция той цитира медийни публикации, според които е възможно бюлетини да не пристигнат навреме и решаването на казуса да отнеме седмици, дори години. Това, според Тръмп, е поводът за неговите тревоги.

Не можете да отложите изборите, заявиха представители на Републиканската партия, след изявата на Тръмп.

Според законите в САЩ, това може да направи само Конгресът, част от който се контролира от Демократите, поясняват експерти.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Гласуването по пощата ще доведе до огромна измама. Знаете, говорихме за Русия, Русия, Русия и после нищо, нямаше нищо. Но те говореха Русия, Русия, после Китай, после други държави. Казваха, че се намесват в нашите избори. Това е лесно. Можеш да подправиш бюлетини. Това е много по-лесно за чуждите държави. .Искам ли да има промяна на датата? Не. Но не искам и нечестни избори. Това ще са най-фалшивите избори в историята, ако това се случи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече велосипеди и тротинетки в Пловдив заради пандемията
Повече велосипеди и тротинетки в Пловдив заради пандемията
Устойчива тенденция за ръст на заразените с COVID-19 в Европа
Устойчива тенденция за ръст на заразените с COVID-19 в Европа