НОВИНИ

10 000 защитни маски дарение от Китай получи област Пловдив

000 защитни маски дарение китай получи област пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
15:18, 29.04.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Регионални

10 000 маски за еднократна употреба е дарила китайската провинция Хайнан на Пловдивска област.

Част от тях са били разпределени днес на здравните заведения от Областния кризисен щаб. Това съобщи председателят на щаба и областен управител Дани Каназирева, която заедно с инж. Пламен Панчев от „Тракия икономическа зона“ и основател на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, са доставили дарението.

Припомняме, че през октомври 2018 г. беше подписано споразумение за установяване на побратимени отношения с провинция Хайнан, Китайска народна република. Затова сега правителството на Хайнан прави благороден жест към своите приятели от България. Инициатор за побратимяването между двете области беше Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Маски от дарението днес са получили УМБАЛ „Пловдив“ и Спешното отделение към болницата, Спешна помощ в града, както и Районният център за трансфузионна хематология в Пловдив. На лечебните заведения са били дарени и маски от най-висок клас, калцуни, предпазни шапки и ръкавици.

Предстои маски от дарените на Пловдивска област от китайската провинция Хайнан да бъдат предоставени на УМБАЛ „Свети Георги“, УМБАЛ „Каспела“, МБАЛ „Св. Иван Рилски“, МБАЛ „Св. Каридад“, Военна болница и МБАЛ „Д-р Киро Попов” в Карлово - това са болниците, които вече приемат и лекуват пациенти с коронавирус.

Лечебните заведения в Пловдив областта ще получат от Областния кризисен щаб и още предпазни костюми.

Автор: Галена Паскова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Швейцария децата вече могат да прегръщат бабите и дядовците си
В Швейцария децата вече могат да прегръщат бабите и дядовците си
Син на тотомилионер карал със 150 км/ч в центъра на Разград
Син на тотомилионер карал със 150 км/ч в центъра на Разград