10 души са евакуирани от закъсали коли в Шуменско

от БНТ
11:58, 27.01.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
души евакуирани закъсали коли шуменско
Слушай новината (бета)

Екипи на пожарната са евакуирали 10 души от пет автомобила, закъсали в снега между шуменските села Велино и Живково.

В полицията са получени сигнали за недобре почистен път между Черноглавци и Венец, а на пътен възел "Белокопитово" е самокастрофирал автомобил.

24 селища в Шуменска област са без ток. Те са в общините Шумен, Смядово, Каолиново и Нови пазар. Работи се по авариите, които в следобедните часове ще бъдат отстранени, съобщиха от "Електроснабдяване Север".

Непроходим е пътен участък от село Златна нива до село Войвода поради снегонавявания, но е осигурен обходен маршрут за движещите се в посока Каолиново- село Златна нива - гр. Плиска - гр. Нови пазар - Каолиново. За движещите се посока от Каолиново до Шумен е осигурен също обходен маршрут преди село Войвода - Нови Пазар - Плиска - Златна Нива - Царев брод.

По информация на кметовете на общини всички общински пътища на територията на десетте общини са отворени и проходими при зимни условия.

По информация на ВиК-Шумен единственото гр. Плиска е без вода. Причината е липса на ел. захранване за помпената станция. След възстановяване на захранването ВиК-Шумен веднага ще възстанови водоподаването.

Село Памукчии, община Нови пазар, село Друмево, село Вехтово и село Салманово от община Шумен и село Черноглавци, село Сини вир, село Лятно от община Каолиново към момента имат резерв от вода, като се работи от за възстановяване ел. захранването към помпените им станции.

Село Златна нива и село Върбяне в община Каспичан до тази вечер имат резерв от вода, но поради аварирал агрегат на дълбок сондаж край село Златна нива, който ще бъде възстановен през утрешния ден, са възможни смущения във водоподаването.

Автор: Здравка Русева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Усложнена зимна обстановка във Варненско: Закъсали автомобили и села без ток
Усложнена зимна обстановка във Варненско: Закъсали автомобили и села без ток
Задържаха 20-годишен карловец с нов вид дрога
Задържаха 20-годишен карловец с нов вид дрога