НОВИНИ

10 години затвор за мъж, изнасилил малолетно момиче

години затвор мъж изнасилил малолетно момиче
bnt avatar logo
от БНТ
09:42, 11.05.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

С осъдителна присъда от 10 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване приключи делото на първа съдебна инстанция срещу 32-годишния К.А., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 4, вр ал. от НК.

Подсъдимият К.А. e осъждан 13 пъти за извършени умишлени престъпления, изтърпявал е наказания „лишаване от свобода“.

През 2012 г. мъжът заживял на съпружески начала с Т.К. в село в област Монтана. Пет години по-късно, когато дъщерята на жената била на 9 години, той извършил насилствен полов акт с момичето. Заплашил детето да не казва на никого за случилото, като в противен случай щял „да я пребие от бой“ и „да ѝ се стъжни живота“.

Не след дълго момичето избягало в друго село при биологичния си баща, но поради честите конфликти напуснала и този дом. Отишла да живее при вуйчо си. Впоследствие била настанена временно в Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания.

За преживения от момичето насилствен акт станало известно на полицейските органи, след което започнало разследване срещу К.А. за извършеното от него престъпно деяние.

Според заключението на вещите лица по комплексната психиатрична и психологична експертиза, пострадалото момиче вследствие на преживяното формирало посттравматично стресово разстройство.

Детето не разполагало нито с необходимите познания, нито с необходимия опит, за да предвиди какво може да се случи. Било е изложено на голям риск, оставено да съжителства само с непознат мъж. Случилото се психотравмено събитие е с произтичащите от него възможни неблагоприятни последствия.

Наложеното на подсъдимия К.А. ефективно наказание от първоинстанционния съд подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Градус“ АД: Ще потърсим съдебна отговорност за всяко невярно твърдение по адрес на дружеството
„Градус“ АД: Ще потърсим съдебна отговорност за всяко невярно твърдение по адрес на дружеството
Хуманитарната гимназия в Пловдив чества делото на Светите братя Кирил и Методий
Хуманитарната гимназия в Пловдив чества делото на Светите братя Кирил и Методий