НОВИНИ

10 са кандидатите за кмет на Кюстендил

петима ясните кандидати кмет кюстендил
bnt avatar logo
от БНТ
15:26, 25.09.2023 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
Политика
Слушай новината

В Кюстендил за кметското място ще мерят сили 10 кандидат-кметове. В битката влизат общински съветници, гинеколог, криминолог.

За пети мандат се кандидатира и досегашния кмет Петър Паунов. Той управлява общината от 2007 г. На изборите тази година Паунов, който е адвокат по професия, излиза като независим кандидат, подкрепен от ГЕРБ.

Местната структура на "Възраждане" влиза в битката с кандидатурата на Мира-Йоанна Атанасова. Тя е криминолог по професия, завършила в Испания. След това е специализирала интегрална сигурност. Има още специализации по Криминална психология, Профайлинг и Невербална комуникация. В професионален план е работила в области като частно разследване, индустриален и политически шпионаж, разследване на данъчни измами и корупционни практики.

Гинекологът д-р Юрий Хранов е номинацията на "Левицата" за кмет на областния център. Д-р Хранов е завършил Медицинската академия в София, а преди години е работил като главен лекар на община Невестино. От 1999 г. до момента работи като ординатор акушер­ гинеколог в "Майчин дом".

Трима общински съветници също влизат в битката за кмет на Кюстендил. Това са инж. Огнян Атанасов - кандидатът на ПП "Партия на Зелените", Младен Ризов от "Местна коалиция алтернативата на гражданите" и Йордан Тодоров от коалиция "БСП за България".

За кметското място там сили ще мерят още Кристиян Иванчов от коалиция ПП-ДБ, Катя Николова от "Български съюз за директна демокрация", Стоян Иванов от "Пряка Демокрация" и Здравко Милев от коалиция "Неутрална България".

Автор: Станислава Христова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първите американски танкове "Ейбрамс" вече са пристигнали в Украйна
Първите американски танкове "Ейбрамс" вече са пристигнали в Украйна
Георги Глушков: Успехът на 3х3 е сериозен, имаме деца с качества
Георги Глушков: Успехът на 3х3 е сериозен, имаме деца с качества