НОВИНИ

Велико Минков е биологичен баща на малкото дете на Габриела Пеева, потвърди ДНК анализ

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:20, 02.05.2024 (обновена)
9349
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
велико минков фейсбук
Слушай новината

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. Това показват резултатите от ДНК анализ, съобщи Минков за БНТ.

Предстои Минков да започне съдебна борба за родителските права.

Тази сутрин в "Денят започва" Велико Минков заяви, че се притеснява от решението на съда да освободи Габриела Славова под домашен арест и хипотезата тя да гледа двете деца. Според него Славова не е психически стабилна и би могла да навреди на децата.

За казуса с Велико Минков стана ясно веднага след убийството на Пейо Пеев. По думите на Минков той е имал връзка с Габриела Славова, докато тя е била разделена с Пеев. Двамата отглеждали голямото ѝ дете и планирали свое. След като тя забременяла обаче прекратила контакт с Велико Минков. Малко преди да роди Габриела Славова-Пеева се омъжила повторно за Пейо, в чието убийство е обвинена. Така Пеев става законен баща и на двете деца.

Според приятели на убития Пейо Пеев той не е получавал редовен достъп до детето си и това е една от вероятните причини да се съгласи на повторен брак с Габриела Славова.

Малко преди убийството Велико Минков е потърсил съдействие от Пейо Пеев за установяване на бащинството на детето му и Пеев се е съгласил да съдейства, казва още той. След ареста на Габриела Славова-Пеева и майка ѝ Красимира Трифонова, двете деца са дадени за отглеждане при майката на Пейо Пеев.

Междувременно Велико Минков заведе дело за бащинство за малкото дете на Габриела Славова-Пеева. Първото заседание е насрочено от съда в Бургас на 14 май.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фермери искат гаранционен фонд за щети в земеделието
Фермери искат гаранционен фонд за щети в земеделието
БСП регистрира листата си с кандидати за евродепутати в ЦИК
БСП регистрира листата си с кандидати за евродепутати в ЦИК