НОВИНИ

11 вече са потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в Нова Загора. Болницата остава затворена

bnt avatar logo
от БНТ
08:29, 11.06.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Здраве

Остава затворена болницата в Нова Загора заради положителни за коронавирус лекари. Извършва се дезинфекция и тестове на служителите в лечебното заведение. Затворена за посещение е градската градина. Дезинфекция се извършва в целия град, включително и в квартал "Шести", от където са заразените 8 работници в старозагорска фирма за преработка на пилешко месо. Продължава издирването на всички контактни на заразените лица от Нова Загора.

11 са заразените - двама лекари и 8 работници, кметът на община Нова Загора Николай Грозев съобщи пред БНТ, че има приета и жена от квартал "Шести" с пневмония и при направения тест е установено, че и тя е заразена с COVID-19. Това е единадесетия човек в Нова Загора. Кметът каза, че на всички служители в болницата са направени тестове, които се очаква да излязат днес и утре.

На извънреден кризисен щаб бяха взети мерки. Грозев каза, че се опитват да направят такава организация, така че да не пострадат нито бизнеса, нито гражданите. Не се предвижда да има пропускателен пункт в квартал "Шести". Движението и събирането на големи групи се ограничава. Болницата ще бъде затворена и днес. Препоръчва се строго спазване на противоепидемичните мерки.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 са вече случаите с COVID-19 в шуменското с. Изгрев. Откъде е плъзнала заразата?
17 са вече случаите с COVID-19 в шуменското с. Изгрев. Откъде е плъзнала заразата?
Дина Христова, експерт: Заразата в предприятията идва отвън
Дина Христова, експерт: Заразата в предприятията идва отвън