12-годишно дете е с опасност за живота след падане в кладенец

от БНТ
11:42, 25.05.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

12-годишно дете е с опасност за живота след падане в необезопасен, пресъхнал кладенец.

Инцидентът е станал преди три дни в изоставен частен имот в плевенското село Обнова. Момичето, заедно с други деца, беряли билки в района. Докато вървели в тревата, ненадейно 12-годишното дете пропада в кладенеца, който е дълбок над 20 метра.

На място веднага пристигат екипи на пожарната. Момичето е настанено в Реанимацията в Плевен, а състоянието му остава тежко.

Върху опасния кладенец вече е поставен временен капак и обезопасителни знаци. Тепърва обаче предстои да бъдат издирени собствениците на имота.

"С алпийски способи се спуснах надолу, за да видя какво е състоянието на лицето и след това предприехме спасителни действия. При самото спускане долу недостатък беше, че самият кладенец е твърде дълбок, 28 метра е и това единствено ни отне повече време, за да стигнем до самото пострадало лице. Там вече на място я обезопасих и я изтеглихме с помощта на други колеги. Предполагах, че има счупвания и други вътрешни наранявания и съм бил максимално щадящ към движения, за да не се навреди повече", каза Генади Георгиев, който е пожарникар.

Автор: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Дънди се завърна в шотландската Висша лига
Дънди се завърна в шотландската Висша лига
Фандъкова: Правим списък с подходящи места за нови детски градини в частни сгради
Фандъкова: Правим списък с подходящи места за нови детски градини в частни сгради