НОВИНИ

Решават дали да отстранят учителката от Дупница, обиждала първокласници

bnt avatar logo
от БНТ
11:42, 25.05.2021
Чете се за: 01:17 мин.
Образование
Слушай новината

Експертна комисия ще решава дали да бъде отстранена от работа учителката от Дупница Анета Колева. В края на миналата седмица се появи запис, на който се чува как тя обижда и ругае първокласници по време на час. В момента родители, училищно ръководство и представители на институции провеждат среща, на която да обсъдят казуса.

Родителите на децата от 1а клас от училище „Св. Св. Кирил и Методий" в Дупница настояват учителката да бъде уволнена. По думите им Анета Колева се държи зле цяла година, а начинът ѝ на преподаване е недопустим.

Директорът на училището е поискал обяснения от преподавателката, но така и не е получил логично обяснение на какво се дължи поведението ѝ.

"Много съжалява, приела го е като шега в първия момент, почти няма право на детето, което тя не е нарушила, с изключение на физическа саморазправа", казва директорът на училището Райко Ангелов.

Според него учителката Анета Колева трябва да бъде отстранена от работа. Дали това ще се случи зависи от решението на експертната комисия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дънди се завърна в шотландската Висша лига
Дънди се завърна в шотландската Висша лига
Фандъкова: Правим списък с подходящи места за нови детски градини в частни сгради
Фандъкова: Правим списък с подходящи места за нови детски градини в частни сгради