НОВИНИ

Скандален запис от Дупница: Учителка обижда първокласници, приканва ги да се бият в час

bnt avatar logo
от БНТ
11:56, 21.05.2021 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Скандален случай от Дупница – учителка крещи и обижда първокласници, дори ги приканва да се бият в час. Родители тайно направили аудиозапис, след като децата им се оплакали от системен тормоз.

Рая Панчева е майка на дете от 1 а клас, което твърди, че е било тормозено. Разбрала за скандалното отношение на учителката Анета Колева към дъщеря ѝ около Великденските празници.

"Поставих устройството в раничката на детето, понеже от занималнята ми казаха, че Лидия се е оплакала, че я е нарекла "патка" и детето се е разплакало и ѝ казала да плаче отвън в коридора. Бях чувала и преди това, че има деца, които не искат да посещават училището, че плачат, че са разтревожени", разказа майката.

"Почна да споделя, че госпожата много го обижда, че постоянно го нарича тъпанар, тъпчо, с кокалчето на ръката го е удряла. Не иска да ходи на училище поради тази причина", каза друга майка - Жасмина Спасевчева.

Директорът на Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" Райко Ангелов е започнал проверка по случая. Разговарял е с преподавателката, която е с 29-годишен стаж в системата на образованието. Свикана е и експертна комисия, която ще изслуша всички страни във вторник.

"Ще чуем всички гледни точки и всички страни, ще изслушаме пълния запис. Държа да бъде пълният запис, защото получавам някаква информация, че не е целият запис и тогава съответно ще вземем необходимите мерки. Децата са над всичко и няма да позволя някое дете да страда", категоричен беше директорът Райко Ангелов.

18 от родителите на първокласниците са подписали и внесли в община Дупница жалба. Настояват незабавно отстраняване на учителката заради непристойното и арогантното ѝ поведение.

Репортер: Станислава Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в жилищна сграда с българи в Хага
Пожар в жилищна сграда с българи в Хага
Славия (Прага) оформи дубъл в Чехия
Славия (Прага) оформи дубъл в Чехия