НОВИНИ

13 души са задържани от пловдивската полиция при акция срещу нарушения на пътя

bnt avatar logo
от БНТ
14:13, 20.09.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
души задържани пловдивската полиция акция нарушения пътя

13 лица са задържани от пловдивската полиция в хода на специализирана операция по линия на засилен контрол на пътя.

Акцията е проведена на територията на областта от 13:00 часа вчера до 5:00 ч днес. Задържаните водачи са управлявали превозни средства под въздействието на алкохол и наркотични вещества, а един от проверените на пътя е предложил подкуп на длъжностно лице. За 24 часа в полицейския арест е задържан и мъж, управлявал превозно средство с регистрационни табели, предназначени за друга кола.

За извършените престъпления, под надзора на прокуратурата са започнати 14 бързи производства.
В хода на акцията са проверени общо 1310 моторни превозни средства и 1658 лица. Установени са 547 нарушения. Отнети са 17 свидетелства за управление на МПС, а на 7 от автомобилите е прекратена регистрацията. Съставени са 185 акта за установяване на административни нарушения, а наложените глоби по фиш са 285 бр.

14 от проверените водачи са шофирали след употреба на алкохол. При 6 от тях дрегерът е отчел над 1.2 промила, а алкохолната проба на останалите 8 е била под този показател. Петима са задържаните дрогирани водачи. Останалите нарушения са липса на документи, шофиране без гражданска отговорност, технически неизправности по колите, липса на обезопасителен колан или предпазна каска. 5-ма водачи са санкционирани за използване на мобилен телефон по време на движение. Бързо производство е започнато срещу водач на превозно средство, предложил на проверяващите подкуп, за да не бъде санкциониран. По време на акцията пловдивските полицаи са връчили 48 фиша на водачи, извършили предишни нарушения на пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борел: САЩ нямат правомощия да искат възобновяване на санкциите срещу Иран
Борел: САЩ нямат правомощия да искат възобновяване на санкциите срещу Иран
СЗО: Влошаването на ситуацията в Европа е заради неспазване на мерките
СЗО: Влошаването на ситуацията в Европа е заради неспазване на мерките