НОВИНИ

14 души са новозаразени в Доспат, 3 от тях са деца

bnt avatar logo
от БНТ
12:27, 11.06.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Регионални

В Доспат 14 са новите случаи на заразени в общината. Заедно с 30-те, за които БНТ съобщи още снощи - общият брой на далите положителни резултати при тестването в общината става 95.

Трима от новозаразените в община Доспат са деца, всички новоустановени са поставени под 28-дневна карантина, няма никой в тежко състояние.

В Пазарджишко от снощи със зараза са установени две жени от село Ветрен дол, едната, от които е хоспитализирана. От района на Сърница няма нови случаи.

В Доспат тестове за COVID-19 ще се правят вече само при проявени симптоми, контактните лица и от втори кръг вече са установени, обясниха от общинския кризисен щаб.

Красимир Горов, председател Общинския кризисен щаб в Доспат: Общо новите 14 случаи, което прави общия брой 95. Непрекъснат контакт с личните лекари, те ги следят, досега всички са в добро и много добро общо състояние, нека се обръщат към джипитата.

Съвместни екипи на общински служители и полицаи обикалят района и следят за спазването на режима на карантината и всички епидемиологични мерки. Хората спазват изискванията.

58-годишна жена от близкото село Барутин, която е установена с COVID-19 още в началото на седмицата, е приета в Девинската болница с повишена температура и затруднено дишане.

Днес в селата Барутин, Бръщен и Црънча беше направена дезинфекция.

В съседната община Сърница пък са затворени заведенията и повечето обществени обекти. Нови случаи там - няма.

В Сърница вчера са взети 23 проби на контактни лица, чиито резултати се очакват по-късно днес.

Автор: Димитър Димитров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАП нареди проверка на „БДЖ-Трансимпекс“ АД и Локомотивния завод
ВАП нареди проверка на „БДЖ-Трансимпекс“ АД и Локомотивния завод
Откриха открадната творба на Банкси
Откриха открадната творба на Банкси