НОВИНИ

15-та поредна победа за Рилски спортист

Рилски спортист
Снимка: НБЛ
bnt avatar logo
от БНТ
05:10, 10.02.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Рилски спортист записа и победа номер 15 в първенството на Националната баскетболна лига, след като постигна четвърта победа от четвъртото си поредно домакинство за този месец. Самоковци не сгрешиха и срещу Ямбол, като спечелиха категорично със 104:68 (29:23, 31:9, 24:15, 20:21) точки.

След размяна на водачеството в началото домакините успяха да дръпнат с 6 точки след 10 минути игра. Ударна втора част и резултат от 31-9 в нея на практика предрешиха изхода от двубоя, тъй като преднината на Рилски преди втората половина от мача вече бе цели 28 точки. За нея основна вина имаха Мирослав Васов, Барет Бенсън и Ей Джей Хес, които изиграха много добри втори десет минути и бележеха почти от всяка ситуация.

Добрите изяви на самоковските баскетболисти продължиха и в третата четвърт. В нея момчетата от Ямбол не демонстрираха почти никаква съпротива при атаките на играчите на Людмил Хаджисотиров и това доведе до 37 точки разлика в полза на Рилски в края на четвъртината, а след това интригата напълно липсваше.

Най-резултатни в срещата за нашите бяха Алекс Симеонов със 17 точки, Барет Бенсън с 16, Мирослав Васов с 12, а с 11 и 10 останаха съответно Ей Джей Хес и Трей Портър.

За Ямбол Александър Матушев завърши с 29, Джеремая Пейдж с 11, а с 10 остана Тадж Ридли. В игра за Ямбол не влезе MVP на 17 кръг в НБЛ Кръстан Кръстанов.

Самоковци ще влязат в серия от три гостувания, като първото от тях е в понеделник, 14 февруари, когато момчетата на Людмил Хаджисотиров ще пътуват до Бургас за мач с втория - Черноморец. Четири дни по-късно, в петък, следва гостуване на Балкан Ботевград, а след това и визита в Плевен на местния Спартак, като мачът е на 2 март.

На 17 февруари Ямбол ще играе с Левски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клои Ким защити титлата си от преди четири години
Клои Ким защити титлата си от преди четири години
Милан разби Лацио и оформи ново дерби с Интер на 1/2-финалите за Купата на Италия
Милан разби Лацио и оформи ново дерби с Интер на 1/2-финалите за Купата на Италия