НОВИНИ

1601 са новите случаи на коронавирус

южноафрикански индийски варианти коронавирус установени нас
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 26.08.2021
Чете се за: 01:17 мин.
Още
Слушай новината

1601 нови случаи с коронавирус. Това са 7% положителни проби от направените 22480 теста. Увеличава се броят на приетите в болница - близо 3000, а 262 са в интензивни отделения.

13800 ваксини са поставени вчера, a напълно ваксинираните в страната достигат 1 136 000. Въпреки това процентът на хората, които са имунизирани, остава много нисък. До средата на август в страната с първа доза ваксина срещу COVID-19 са обхванати 20,1% от възрастното население, а със завършен ваксинационен курс са едва 18,2%. Заради усложнената епидемична обстановка в страната беше удълженa извънредната епидемична обстановка до края на ноември.

"Вземаме предвид и особената политическа ситуация, в която се намираме в момента и неяснотите около това колко време ще продължи да работи сегашното НС, ще бъде ли съставено правителство в бъдеще или не. Така че 3-месечният срок дава достатъчна гаранция за сигурност и възможност за прилагане на противоепидемични мерки с оглед на епидемичната ситуация", заяви министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови правила от днес за пътуващите до Кипър
Нови правила от днес за пътуващите до Кипър
САЩ се опасяват от терористични атаки в района на летището в Кабул
САЩ се опасяват от терористични атаки в района на летището в Кабул