НОВИНИ

17 милиона души са гледали първата вечер от Конгреса на републиканците в Шарлът

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:17, 26.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:55 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

"Земя на възможности" - това беше мотото на 2та вечер на Конгреса, като фокусът беше върху икономиката на САЩ. Сред първите оратори беше една от дъщерите на Доналд Тръмп - Тифани. Тя обвини медиите и технологичните гиганти, че са "поробили" умовете на американците с укриване и изопачаване информация.

Тифани Тръмп, дъщеря на Доналд Тръмп: "Моят баща е единственият човек, който предизвиква статуквото, окопаната демокрация, големите фармацевтични и медийни монополи, за да гарантира, че конституционните свободи на американците са спазени и че справедливостта и истината надделяват. Моят баща не бяга от предизвикателства - дори ако цената е да бъде откровено мразен, защото в борбата за Америка той е готов да пожертва всичко."

Говори и един от синовете на президента - Ерик Тръмп. Той атакува "радикалните демократи"- теза, многократно повтаряна през изминалите два дни от конгреса. С предварително записана реч участва и държавният секретар на САЩ Майк Помпео, като изявата му беше определена като неетична, заради поста, който заема. Финалът на вечерта беше запазен за първата дама на САЩ, която призова за единство.

Мелания Тръмп: "Моля хората да спрат насилието и грабежите в името на справедливостта, и никога да не правят заключения, основани на цвета на кожата на човека. Вместо да рушим, да осмислим грешките си, да бъдем горди с постиженията си и да гледаме към пътя ни напред."

Мелания Тръмп говори от обновената Розова градина. Което демократите не приеха радушно, с мотива, че използването на държавната собственост за предизборна агитация е неуместно. В светлините на прожекторите беше и самият Доналд Тръмп - той помилва банков крадец и взе участие в церемония по получаване на гражданство от няколко имигранти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Топлофикация София" е възстановила 24 млн. лева на клиентите си
"Топлофикация София" е възстановила 24 млн. лева на клиентите си
203 нови случая на COVID-19 у нас за последното денонощие
203 нови случая на COVID-19 у нас за последното денонощие