НОВИНИ

Антиправителствени протести във Варна, Русе и Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 25.08.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

За поредна вечер варненци изразяват недоволството си от управлението на страната с протест пред Общината.

Исканията им остават същите - оставка на правителството, на главния прокурор и на цялата градска управа. От палатковия лагер, с трибагреници, тромби и скандирания, протестиращите се отправиха на шествие по булевард "Сливница", до Фестивалния и конгресен център и стигнаха до партийната централа на НФСБ. Протестиращите хвърляха яйца по сградата, а вратата на офиса на партията бе запечатана с тиксо.

Нови плакати издигнаха днес протестиращите в Русе. Те бяха провокирани от Националното съвещание на прокурорите и следователите. Протестиращите заявиха, че искат независима прокуратура, както отчетност и контрол, каквито сега според тях няма. Затова наред с оставката на Борисов, те ще продължат да настояват и за оставката на главния прокурор.

За поредна вечер жители на Пловдив се събраха на Главната улица в града, за да протестират срещу правителството на Бойко Борисов. Недоволните отново настояха и за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Според събралите се в момента се сключват неизгодни за страната газови доставки. Затова протестиращите поискаха оттеглянето и на енергийния министър Теменужка Петкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЗП санкционира сайт за предлагането на хипноза срещу коронавирус
КЗП санкционира сайт за предлагането на хипноза срещу коронавирус
48-и антиправителствен протест в София: Изсипаха кашони с риба пред МС
48-и антиправителствен протест в София: Изсипаха кашони с риба пред МС