НОВИНИ

2 нови случая на COVID-19 в кв. "Изток" в Кюстендил, решават дали карантината да бъде удължена

bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 30.06.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Регионални

След 11 дни на пълна карантина в ромския квартал "Изток" в Кюстендил броят на заразените там продължава да се увеличава и те са вече над 100. Повече от час вече продължава заседанието на Областния кризисен щаб, експертите решават дали карантината в квартала да бъде удължена.

Главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев също присъства на заседанието.

В Кюстендил през последното денонощие има 4 нови случая на коронавирус. 2 от тях са в кв. "Изток". В COVID отделението на Многопрофилната болница за активно лечение в Кюстендил пък са настанени 13 души като двама от тях са в много тежко състояние, съобщи пред БНТ директорът на болницата д-р Александър Величков.

Д-р Александър Величков - управител на МБАЛ-Кюстендил: Последните десетина дни през COVID отделението са преминали 23-ма пациенти. Изпитваме затруднение и притеснение откъм гледна точка на персонала, той е лимитиращият фактор, който определя. Легла винаги могат да се намерят допълнително, необходими са и кислородни инсталации за подаване на кислород, тъй като всички болни, които хоспитализираме, на практика са със двустранни пневмонии, с придружаващи заболявания и с някаква степен на по-лека или на по-тежка дихателна недостатъчност.

Един лекар, една медицинска сестра и един санитар се грижат на смяна за болните в COVID отделението в Кюстендил.

Автор: Антония Сукалинска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж нападна с нож 17-годишно момиче в Пловдив и след това се самоуби
Мъж нападна с нож 17-годишно момиче в Пловдив и след това се самоуби
Румъния включи България в т.нар. "зелен списък"
Румъния включи България в т.нар. "зелен списък"