НОВИНИ

20 нови линейки получиха центрове за спешна помощ в страната

линейки получиха центрове спешна помощ страната
bnt avatar logo
от БНТ
14:34, 08.12.2020
Чете се за: 01:55 мин.
Още

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов получи от изпълнителя по договора и предаде на центровете за спешна медицинска помощ в София, Пловдив, Бургас, Варна, Добрич и Търговище 20 нови оборудвани линейки.

Автомобилите са закупени в изпълнение на проект BG16RFOP001-4.001-0001 "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", финансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), чрез Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, с общ бюджет 163 897 815,62 лв.

Министерството на здравеопазването има сключени три договора за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на общо 358 санитарни автомобила. До момента по проекта са доставени 260 автомобила. Остава да бъдат доставени още 140, от които 42 са високопроходими.

„Проектът за модернизация на спешната помощ продължава. В голяма част от регионите са сключени договорите за строителтвото, авторския надзор и строителен надзор. Предстои да започнат строежите. Надявахме се, че до края на тази година ще можем да започнем, но сега разбирам, че в една от фирмите има голяма част болни служители“, заяви здравният министър.

Инвестиционният проект за модернизация на спешната помощ се реализира на територията на цялата страна, като освен закупуването на автомобили, са предвидени строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в 237 обекта от системата на спешна медицинска помощ. Отделна дейност по проекта предвижда модернизирането на всички помещения в структурите на спешната помощ с нови оборудване и обзавеждане.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Траков: Целта ни е да надграждаме и да направим мотоциклетизма атрактивен
Ангел Траков: Целта ни е да надграждаме и да направим мотоциклетизма атрактивен
Българска фирма ще доставя бойни машини за Специалните сили
Българска фирма ще доставя бойни машини за Специалните сили