НОВИНИ

21 филма ще се борят за престижната награда "Златен лъв" на филмовия фестивал във Венеция

джоли пит лейди гага вероятно присъстват филмовия фестивал венеция
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:09, 24.07.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Още
Слушай новината

Множество звезди от света на киното като Анджелина Джоли, Лейди Гага, Брад Пит, Джордж Клуни, Никол Кидман, се очакват да пристигнат на 81-вия филмов фестивал във Венеция, чиято програма беше представена във вторник, съобщиха АФП и Ройтерс.

Общо 21 филма ще се борят за престижната награда "Златен лъв" за най-добър филм, съобщи директорът на фестивала Алберто Барбера.

Сред най-очакваните филми е "Жокера: Лудост за двама" на Тод Филипс, който се завръща пред камерата за продължението на кинопродукцията от 2019 г. В главната роля отново е Хоакин Финикс, а Лейди Гага се присъединява към актьорския състав.

Други филми, които вероятно ще привлекат вниманието, са биографичният "Мария" на чилийския режисьор Пабло Ларайн и с участието на Анджелина Джоли. Тя се превъплъщава в ролята на оперната дива Мария Калас. Продукцията Queer на Лука Гуаданино с Даниел Крейг в ролята на американски имигрант, влюбен в по-млад мъж.

Холивудските звезди Брад Пит и Джордж Клуни ще покажат извън конкурсната програма на фестивала най-новия си филм "Вълци единаци". Това е екшън комедия за двама самотни мъже, които неволно трябва да обединят сили, за да прикрият престъпление.

Испанският режисьор Педро Алмодовар ще представи първия си англоезичен филм The Room Next Door, в който участват Тилда Суинтън и Джулиан Мур, уточнява АФП.

Режисьорката Халина Рейн ще представи премиерно еротичния си трилър Babygirl, а в главните роли са Никол Кидман и Антонио Бандерас. Друг трилър - The Order с участието на Джуд Лоу, ще бъде показан за първи път във Венеция.

Тазгодишното издание на филмовия фестивал във Венеция започва с прожекция на филма на Тим Бъртън "Бийтълджус, Бийтълджус". Директорът на фестивала Барбера съобщи, че повечето от актьорите, които участват в продължението на комедийния хорър хит на Бъртън от 1988 г., включително Майкъл Кийтън, Уинона Райдър, Джена Ортега и Уилям Дефо, ще присъстват на премиерата на кинопродукцията, отбелязва Ройтерс.

Кинофестивалът във Венеция ще се състои от 28 август до 7 септември.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шиникова се класира за четвъртфиналите във Варшава
Шиникова се класира за четвъртфиналите във Варшава