НОВИНИ

22-годишният младеж, който пострада при токов удар в София, остава в реанимация

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:33, 11.08.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

22-годишен работник пострада тежко, а няколко софийски квартала останаха без ток след инцидент с далекопровод. Пострадалият е бил част от група, която е боядисвала съоръжението. Мъжът е откаран в "Пирогов" и е опериран. Той остава в реанимация.

Тримата служители на фирма подизпълнител на ЧЕЗ боядисвали стълб.

Пострадалото 22-годишно момче се е намирало в горната част на стълба, когато го удря токът. От дружеството ЧЕЗ обаче твърдят, че на мястото, където днес е трябвало да се работи, токът е бил спрян.

Крум Гледжарски, ръководител отдел „Управление на качеството", „ЧЕЗ Разпределение България": Категорично не можем никой да обвиняваме в момента, със сигурност е допусната някаква грешка от подизпълнителя, но все още е много рано, нека да си проведен разследването.

Очевидци веднага подават сигнал на телефон 112, а момчето е свалено със стълба на пожарната и откарано с тежки изгаряния в противошоковата зала в "Пирогов". Състоянието му е нестабилно.

Инцидентът става в близост до кръговото на рейсовете в Люлин 1 и част от шофьорите неволно стават свидетели на трагедията.

От ЧЕЗ обясниха още, че защитите на трите подстанции „Орион", „Боримечка" и „Средец" са се изключили в резултат на инцидента. В рамките на 10 минути електрозахранването в засегнатите райони е възстановено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Можеше ли трагедията в Бейрут да бъде предотвратена?
Можеше ли трагедията в Бейрут да бъде предотвратена?
Скандал с озвучителна техника, използвана за протестите в Благоевград
Скандал с озвучителна техника, използвана за протестите в Благоевград