НОВИНИ

22 военни формирования са готови да помогнат за потушаването на пожарите у нас

правят повторен оглед мястото инцидента кугър
bnt avatar logo
от БНТ
10:04, 13.08.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

22 формирования от въоръжените сили, разпределени в 5 зони, са подготвени да защитят и подпомогнат населението при природни бедствия, съобщиха от Министерството на отбраната.

Военните са в готовност за действие и изпълняват задачите си във взаимодействие с държавните органи, министерства и ведомства и органите на местната администрация.

От 22 юли до 12 август 11 формирования от състава на сухопътните войски и един вертолет "Кугър" от състава на военновъздушните сили са участвали в гасенето на пожари, възникнали из цялата страна. Това са общо 453 военнослужещи със 78 единици техника. Извършени са 385 водохвърляния с нальот 48 часа от вертолет "Кугър".

Военнослужещи се включиха в ликвидиране на пожара край село Черничево

Военнослужещите продължават и днес да оказват помощ за потушаване на големия горски пожар в района на село Югово, община Лъки.

Тази сутрин от 8 ч 31 военнослужещи от 4-и артилерийски полк – Асеновград се включиха в гасенето на пожара на терен. Вертолет „Кугър“ с екипаж от 24-а авиационна база Крумово излетя в 9.17 ч. , за да участва в гасенето на пожара чрез обливане на терена с вода от въздуха.

Пожарът над Югово се разгоря отново

Действията на военнослужещите са в координация с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и останалите институции, които участват в гасенето на огъня.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промени ли се дрескодът в НС след забележката към Филип Станев? (Снимки)
Промени ли се дрескодът в НС след забележката към Филип Станев? (Снимки)
Потушен е пожарът във вилната зона на Хисарско
Потушен е пожарът във вилната зона на Хисарско