НОВИНИ

25 000 служители на реда ще се грижат за сигурността по време на Параолимпийските игри в Париж

Полицията ще осигурява 24-часова охрана на израелските спортисти по време на параолимпийските игри, заяви още министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен.

спринтьор положителен допинг тест игрите париж
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:10, 20.08.2024
Чете се за: 01:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Сигурността по време на Параолимпийските игри в Париж, които ще се проведат от 28 август до 8 септември, ще се осигурява от 25 хиляди служители на реда, заяви френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен.

"25 хиляди служители на реда ще осигурят безопасността на тези Параолимпийски игри. Ще се включат и около 10 хиляди служители на частни охранителни компании", сподели той.

Според Дарманен, специални полицейски сили ще бъдат мобилизирани в Париж и около столицата, включително по време на церемонията по откриването на Параолимпийските игри на 28 август.

Полицията ще осигурява 24-часова охрана на израелските спортисти по време на параолимпийските игри, заяви още министърът.

"Охраната за определени делегации, включително израелската, ще бъде организирана по същия начин, както по време на Олимпиадата. Всички израелски спортисти ще бъдат охранявани 24 часа в денонощието от френското министерство на вътрешните работи", каза Дарманин.

По думите му на Игрите ще участват 27 спортисти и 2 съдии от Израел, които ще бъдат охранявани от специални части на френската полиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьор прегази легнала на пътя туристка в Бургас
Шофьор прегази легнала на пътя туристка в Бургас