НОВИНИ

250 състезатели стартират в Държавния шампионат по триатлон

триатлон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:19, 07.07.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

250 състезатели ще се включат в Държавното първенство по триатлон този уикенд в Пловдив. Надпреварата е в олимпийската дистанция (плуване 1500 м, колоездене 40 км, бягане 10 км).

Арена на вълнуващото събитие е Гребният канал в Пловдив.

На 10 юли, събота, ще бъдат определени държавните шампиони в шест възрастови категории, като най-малкият участник е на 6 години. Начало на програмата за деня дават мъжете, които стартират в 8.00 часа. Отвореният старт за аматьорите е на 11 юли, неделя, - любопитно е участието на три корпоративни щафети.

Шампионът от спринтовата дистанция в Бургас 2021 Борислав Палашев - “Палашев” Пазарджик, който миналата година победи при младежите в олимпийската дисциплина, ще се опита да постигне двоен успех от двата големи старта на Българската асоциация по триатлон този сезон.

Даниела Камбурова - "Три-Екстрийм" Пловдив ще защитава титлата си от миналата година при жените, като интригуващ ще е сблъсъкът ѝ с шампионката в спринта преди две седмици Анастасия Пейчева - СКПСТ “Космос”.

Ръководството на Българската асоциация по триатлон организира пресконференция с шампионите - мъже и жени на 10 юли, събота от 13.00 часа, Конферентна зала финален комплекс - Гребна база, Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът отпусна над 2 млн. лв. за нови детски градини и училища в 6 общини
Кабинетът отпусна над 2 млн. лв. за нови детски градини и училища в 6 общини
Франция премахва безплатните тестове за COVID за туристи
Франция премахва безплатните тестове за COVID за туристи