НОВИНИ

260 снегорина са в готовност да чистят столичните улици и булеварди тази зима

При прогноза за снеговалеж най-малко два часа преди това на 67 места в града трябва да има машини, за да могат да реагират. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на машините.

Цанка Николова
от Цанка Николова
16:19, 02.11.2020
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
260 снегорина готовност чистят столичните улици булеварди зима

Към момента проверките на Столичния инспекторат показват, че има достатъчно налична техника, работници и соли. Заради епидемията от общината изискват фирмите да разполагат с 30% повече работници, за да се гарантира почистването на града в случай, че сред работниците има такива под карантина.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: В новите договори изискванията са всички камиони да бъдат Евро 6. Това е изключително важно, заложихме го и го залагаме при всяка процедура, за да може техниката, която се използва в града, да бъде с възможно най-високия екологичен клас, за да пазим и въздуха.

Средствата за снегопочистване са предвидени в бюджета за тази година - 26,3 млн. лева, от които са останали над 5 млн. за зимните месеци до нова година. В проекта за новия бюджет са заложени 26,5 млн. лева. По думите на Фандъкова бюджетът е достатъчен, а всички средства, които се спестяват, се прехвърлят към лятното миене на улици и булеварди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID-криза в Динамо (Киев) преди мача с Барселона в ШЛ
COVID-криза в Динамо (Киев) преди мача с Барселона в ШЛ
Дерменджиев обяви състава за мачовете с Гибралтар, Финландия и Ейере
Дерменджиев обяви състава за мачовете с Гибралтар, Финландия и Ейере