НОВИНИ

28-годишният Валентин Цветков спаси кръста от река Дунав в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 06.01.2023
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

28-годишният Валентин Цветков спаси кръста от река Дунав при Русе. Той участва в ритуала за трети път, но за първи път печели благородната надпревара.

Валентин работи в IT сферата и е брат близнак на рекордьора на Гинес по плуване с една ръка - Теодор Цветков, който пет пъти е вадил кръста от река Дунав при Русе, като веднъж е правил това и от Охридското езеро в Северна Македония.

Днешният Йордановден започна в Русе с празнична литургия и литийно шествие от катедралния храм „Света Троица”. Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум отслужи Богоявленски водосвет и освети бойните знамена. За да почетат традицията на брега на Дунав се бяха събрали стотици русенци и гости на града. 11 млади мъже на възраст между 18 и 51 години скочиха в ледените води на реката.

Победителят в благородната надпревара в Русе днес получи дарове от кмета Пенчо Милков, областния управител Анатоли Станев, както и от митрополит Наум. Той пожела на себе си и на всички здраве и да бъдат повече човечни в отношенията помежду си.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много ветровито и следобед, вечерта вятърът ще отслабне
Много ветровито и следобед, вечерта вятърът ще отслабне
Феновете на Гремио посрещнаха Луис Суарес на официалното му представяне
Феновете на Гремио посрещнаха Луис Суарес на официалното му представяне