29 зрелостници с Национална диплома за отличен успех

от БНТ
15:15, 03.08.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Още
зрелостници национална диплома отличен успех
Слушай новината

29 зрелостници от 20 училища в страната ще получат Национална диплома за отличен успех, връчена им от Министерството на образованието и науката.

Зрелостниците са завършили с пълни шестици по всички учебни предмети. Показали са също постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Най-много пълни отличници има Първа езикова гимназия във Варна - шестима. Следва ги Частна профилирана гимназия „АК-Аркус“ ЕООД във Велико Търново с трима носители на националната награда.

На регионален принцип най-много отличници – осем, са от София. Половината са възпитаници на Софийската математическа гимназия и 164. Испанска гимназия „Мигел де Сервантес“. Останалите са от 91-а Немска гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, Американския колеж, Италианския лицей и 133. СУ „А. С. Пушкин“.

Общо седем са отличените ученици във Варна, трима – във Велико Търново, двама – в Кърджали и по един - в Пловдив, Карлово, Враца, Генерал Тошево, Монтана, Плевен, Русе, Сливен и Стара Загора.

Почетните отличия ще бъдат връчени на церемонии в съответните Регионални управления на образованието. Освен дипломите, младежите ще получат от МОН и четци за електронни книги.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кои са имената, спрягани за министри в кабинета на ИТН?
Кои са имената, спрягани за министри в кабинета на ИТН?
Почина актьорът Николай Станчев
Почина актьорът Николай Станчев