НОВИНИ

311 000 бюлетини пристигнаха в Благоевград

311 000 бюлетини пристигнаха благоевград
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:33, 09.11.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Благоевград - МИР 1
Слушай новината

Бюлетините за предстоящите президентски и парламентарни избори пристигнаха в Благоевград.

311 000 отпечатани бюлетини се побраха в един товарен автомобил и микробус. Преди обяд днес ги прие председателят на Районната избирателна комисия Радослав Митрев. По традиция бюлетините до четвъртък ще се съхраняват в митницата в Благоевград.

„На територията на областта има 14 общински центрове, в които ще бъдат разпределени 311 000 бюлетини за президентските избори и изборите за Народно събрание“, обясни Митрев.

„От четвъртък до събота пък ще се съхраняват в съответната община, а в събота служители на Общината съвместно с председателя на РИК, ще разпределят машините в секционните избирателни комисии, където ще бъдат поставени под охрана“, добави Митрев.

Според Митрев днес и утре ще се проведе онлайн обучение на членовете на СИК-овете. За момента няма условие членовете на РИК, както и самите избиратели да притежават „зелен сертификат“.

До четвъртък кметовете на общините трябва да предоставят данни за поставените под карантина лица или тези, които са в затруднено физическо положение. Тези данни се обработват от РИК за образуването на мобилните секции, каза още председателят на РИК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вратарите на България вече тренират с машина топкохвъргач
Вратарите на България вече тренират с машина топкохвъргач
Мъж е с изгаряния след токов удар в Разлог
Мъж е с изгаряния след токов удар в Разлог