НОВИНИ

35° следобед - очакват ли ни гръмотевични бури и валежи

bnt avatar logo
от БНТ
12:27, 01.08.2023
11395
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в цялата страна ще бъде слънчево със слаб по Черноморието умерен вятър с посока от изток-югоизток и максимални температури в повечето райони между 30 и 35 градуса, на морския бряг от 26° до 29°.

Утре температурите ще се повишат още и максималните ще бъдат между 32° и 37°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци следобед в планинските райони. В Северна България ще духа умерен вятър от запад-северозапад, а в източните райони и по Черноморието ще остане от юг-югоизток.

И край морския бряг ще се задържи слънчево. Максималните температури там ще бъдат между 26 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 20°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Много слънчеви часове и в планините утре, но след обяд на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури и там ще се повишат. Ще духа слаб до умерен вятър от запад.

Още по-горещо ще бъде утре и почти навсякъде на Балканите. Ще преобладава слънчево време със следобедни превалявания в северните части от полуострова.

У нас до събота ще бъде слънчево, а в много райони отново опасно горещо. Валежи и гръмотевични бури се очакват в края на съботния ден в Западна България, а в неделя и в източната половина от страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двубоят между Левски и Шкупи ще се играе без гостуващи фенове
Двубоят между Левски и Шкупи ще се играе без гостуващи фенове
Президентът наложи вето върху промените за избор на съдия за разследване на главния прокурор
Президентът наложи вето върху промените за избор на съдия за разследване на главния прокурор