НОВИНИ

Близки на загинали при катастрофи: Никой не ни чува, болката не може да се опише

bnt avatar logo
от БНТ
08:42, 01.08.2023 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

"Никой не ни чува - нито обществото, нито политици. Тези родители също се нуждаят от подкрепа, необходима е психологична помощ, чувстваме се сами. Когато се качиш зад волана пиян, дрогиран и настъпваш газта докрай това не е непредумишлено убийство", заяви в "Денят започва" Петя Иванова, загубила сина си при катастрофа.

"Болката не може да се опише. Когато си виновен за нещо най-малкото, което дължиш, е извинение", допълни Галина Георгиева, майка на загинало момче.

"Допълниха се хипотези за тежките случаи - отказът от тест, движение с превишена скорост с повече от 50 км/ч, минаването на червено, което е стъпка в правилната посока. Превенцията е изключително важна", каза още Илия Тодоров, Българска асоциация на пострадали при катастрофи.

По думите му е необходимо да се отнемат автомобилите на пияни и дрогирани водачи преди да са направили катастрофа, от която ще има жертви.

"Това ще е спиращо, с превантивен характер. Действията на системните нарушители - джигити, с мислене и нагласа за тежко погазване на всички правила, трябва да бъдат парирани, трябва да бъдат наказани и те да не са на пътя", каза още Илия Тодоров.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров загуби на двойки във Вашингтон, довечера стартира на сингъл
Григор Димитров загуби на двойки във Вашингтон, довечера стартира на сингъл
Садио Мане потвърди раздялата си с Байерн
Садио Мане потвърди раздялата си с Байерн