НОВИНИ

38 протестиращи и полицаи са обслужени от Спешна помощ, шестима са в болница

bnt avatar logo
от БНТ
15:30, 02.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

38 протестиращи и полицаи са обслужени от Спешна помощ до 15:15 ч. Това съобщи на брифинг пред журналисти д-р Георги Гелев, директор на ЦСМП - София. Един човек е настанен във ВМА, 6 в "Пирогов", 6 в ИСУЛ, 17 души са обслужени на място и не са транспортирани в друго лечебно заведение. Двама са избягали, а други 6 са задържани в трите РПУ-та на София - Трето, Първо и Пето. Общо шестима души са хоспитализирани.

В Спешна помощ са получени над 50 сигнала, като отделно има около 30, които са се оказали напълно фалшиви, съобщи д-р Гелев. Той обясни, че в днешния горещ ден има множество сигнали и не бива да се злоупотребява с подаване на фалшиви такива.

Преди минути имахме сигнал за кацнал самолет на летище София с гражданин със сърдечен проблем на борда и се наложи един от екипите на протеста да отиде и да обслужи този сигнал, обясни д-р Гелев.

Два медицински и противопожарни екипа са с постоянно присъствие на протестите.

Д-р Гелев опроверга информацията за намушкан полицай - ние не сме обслужвали такъв служител, поясни той.

В болница ИСУЛ са обслужени над 20 души - един цивилен с гръдна травма, полицай с травма на китка, както и още 10 полицаи, 8 цивилни и един репортер. Всички те са освободени. Във ВМА с полиция е докаран протестиращ, приет в клиника по токсикология. В МВР болница са обслужени 12 човека, 6 от тях са осовободени, 6 са с различни травми. 8 души са обслужени в "Пирогов", съобщи, директорът на РЗИ - София д-р Данчо Пенчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна делото за нападението срещу "Шарли Ебдо"
Започна делото за нападението срещу "Шарли Ебдо"
Започват масови проверки по пазари и открити търговски площи
Започват масови проверки по пазари и открити търговски площи