НОВИНИ

40 работнички закъсаха със служебния си автобус във Варненско

bnt avatar logo
от БНТ
20:07, 27.01.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Регионални
Слушай новината

40 работнички закъсаха край село Яребична със служебния си автобус, в който има и счупен прозорец. Автобусът се е блъснал в дърво заради заледяване.

Заради преспите спасителните екипи часове наред не можеха да стигнат до тях. Пътуващите в автобуса 40 жени ще пренощуват в Яребична, където кметът е осигурил места, тъй като пътищата са затворени и те не могат да се приберат тази вечер по родните си места.

По-рано помощ получиха пациент за хемодиализа, закъсал до Куманово, както и пътниците в два автобуса край Кичево и край Каменар. Сигнали за други бедстващи хора във Варненска област няма, но все още в 18 населени места са без ток заради обледенени електропроводи.

Във Варна движението е нормално при зимни условия, в областта обаче има затворени пътища, а частично бедствено положение е обявено в общините Долни чифлик и Суворово.

Много шофьори се оказаха блокирани от снега и преспите, не всички бяха доволни от почистващите фирми.

Във Варненска област са затворени пътищата Аксаковска панорама - Кичево - Оброчище, Въглен - Каменар, Варна - Добрич и Вълчи дол - Суворово, както и по-малки междуселищни пътища. И във Варна паднали клони и дървета блокираха движението по някои от основните булеварди.

В Добричко са затворени основните пътища към съседните области и Румъния. Има сигнали за десетки закъсали автомобили, 40 машини на Областно пътно управление работят в основните направления, но снегонавяванията обезсмислят дейността им. Всички от областта, които се нуждаят от спешна медицинска помощ, се извеждат до болницата в Добрич.

Заради аварии 12 села от общините Добричка и Каварна са без ток. Интензивен валеж и силен вятър усложниха обстановката и в Шуменска област. Противопожарен автомобил придружи до шуменската болница кола с болен на хемодиализа.

10 души бяха евакуирани от закъсали коли между шуменските села Велино и Живково. Няколко тира няколко часа стояха на пътя между селата Тимарево и Хитрино.

От пътните служби призовават шофьорите да изключително внимателни на пътя и да не пътуват, ако не е важно.

Автор: Светлана Ганчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хаинбоаз и Шипка са отворени за движение при зимни условия
Хаинбоаз и Шипка са отворени за движение при зимни условия
Борисов: Реагираме веднага и при бедствията, и при пандемията
Борисов: Реагираме веднага и при бедствията, и при пандемията