НОВИНИ

4500 нови фиданки в "Новата гора на София", залесяването продължава

4500 фиданки новата гора софия
bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 06.11.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

4500 нови фиданки са засадени през втория уикенд от най-мащабния залесителен проект на Столична община – "Новата гора на София", съобщават от кметството. Така общият брой на засадените през първите два уикенда нови дръвчета е общо 7500. Залесяването ще продължи и този уикенд, като за участие са поканени всички желаещи.

Амбицията на организаторите е тази есен да бъдат засадени общо 21 500 фиданки на площ от 43 дка. От началото на проекта в двата терена на Новата гора на София вече има засадени над 80 000 дървета.

"Новата гора на София": Още 43 дка с фиданки във втория етап на инициативата

В рамките на проекта Столична община и лесовъдите от Общинско предприятие „Управление на общински земи и гори“ предоставят на място фиданките, инструментите за засаждане и ръкавиците. В настоящата пандемична обстановка залесяването се извършва при спазване на всички епидемиологични изисквания, като се предоставят дезинфектанти и маски.

Есенното засаждане в Новата гора на София се реализира всяка събота и неделя между 10.00 и 16.00 часа до края на ноември.

Над 80 000 дръвчета има в новата гора на София

За максимално улеснение на всички желаещи да се включат, в рамките на залесителния сезон, е разкрита и извънредна автобусна линия номер 54А с начална спирка метростанция „Вардар“.

Повече за проекта и как да се включите в него можете да научите на ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община предоставя социални услуги на над 1600 възрастни хора
Столичната община предоставя социални услуги на над 1600 възрастни хора
Триажният кабинет в Дупница отваря врати довечера
Триажният кабинет в Дупница отваря врати довечера