НОВИНИ

46 оздравели и 35 новозаразени с COVID-19 в Пловдив

оздравели новозаразени covid пловдив изминалото денонощие
bnt avatar logo
от БНТ
16:13, 07.08.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Регионални

46 оздравели срещу 35 новорегистрирани с COVID-19. Това сочи справката за заболеваемостта в област Пловдив за последното денонощие.

Към момента 1049 са общо регистрираните, а преборилите коронавируса са 504. На домашно лечение са 402 с положителен резултат, а под карантина 587 души.

През последното денонощие има 3-ма хоспитализирани – мъже от гр. Пловдив на 84 г., 60 г. и 25 г. Те са в задоволително състояние.

Приетите в болница към днешна дата са 128, от тях потвърдени с COVID-19 са 114. Свободните легла в отделенията са 87, а за интензивно лечение – 33.

В понеделник ще бъде свикван Медицинският щаб и подробно ще бъди разгледана ситуацията в Пловдив и областта, заболеваемостта, както и заетостта на легловата база в отделенията, определени за лечение на коронавирус.

Сред новите случаи има санитарка от COVID отделението в МБАЛ „Св. Каридад“, която е на домашно лечение. Изследвани са всички нейни колеги, сред които няма положителни.
Най-младият пациент е момиче на 9 г. от Община Родопи, контактно на майка си. То е на домашно лечение. Най-възрастният пациент е жена на 90 г. от Община Карлово, която също е под карантина в дома си.

Отново най-много са регистрираните в гр. Пловдив - 27. 3-ма са от Община Родопи. По 2-ма от общините Марица и Карлово и един от Асеновград.

Автор: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хотелиери и ресторантьори от Кюстендил с дарителска акция в помощ на болно дете
Хотелиери и ресторантьори от Кюстендил с дарителска акция в помощ на болно дете
Националите играят две контроли срещу Молдова
Националите играят две контроли срещу Молдова