НОВИНИ

5 случая на COVID-19 в Перущица. Затвориха кв. "Запад"

bnt avatar logo
от БНТ
09:04, 18.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

10 са новите положителни проби за коронавирус в Пловдив и областта. Пет от тях са в в Перущица и това наложи затварянето на квартал "Запад".

Засиленото полицейско присъствие ще остане поне за седмица, към момента под карантина са 20 души.

Рано сутринта полиция затвори всички изходи на махалата. Това породи и напрежение сред хората. Много от тях се оплакаха, че органите на реда не са ги пуснали да отидат на работа.

Предполага се, че заразата е тръгнала от мъж на 54 г., който вече е настанен в Инфекциозната клиника на болница „Св. Георги" в Пловдив. Това е пасторът на местната евангелска църква и в момента се издирват всички контактни както с него, така и с останалите заразени лица .

"Ограничено е движението и особено на тези, на които са връчени предписания или предстои до часове да им връчат предписания. Никой няма да бъде ограничаван да отиде до магазин, до аптека или до болница, каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Според кметът на Перущица Мария Витанова-Вълканова в случая не е трябвало хората да решават, че отпадайки повечето ограничения, няма вирус. "За съжаление не е така, той продължава да се разпространява", заяви кметът.

Автор: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН в доклад: Бежанците по света са почти 80 милиона
ООН в доклад: Бежанците по света са почти 80 милиона
Десислава Атанасова, ГЕРБ: Ние с БСП няма да управляваме
Десислава Атанасова, ГЕРБ: Ние с БСП няма да управляваме