НОВИНИ

6 месеца ремонт на "Бетонния мост" в Пловдив, кои са обходните маршрути?

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Златин Бояджиев
07:40, 17.06.2024 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

След дългогодишно отлагане "Бетонният мост", който свързва централната с южната част на Пловдив, ще бъде премахнат и изграден наново. Работата вече е започнала с премахване на стълбове и асфалтова настилка. До 25 юни движението на влаковете под моста е преустановено. Дотогава се очаква да бъде премахната конструкцията над жп линиите. Влаковете от гара Пловдив ще минават през гара "Филипово" и оттам по направление Бургас. А тези от Асеновград ще спират на "Сточна гара", където ще се изгради пункт за продажба на билети.Това е важна промяна в транспортната схема в Пловдив.

"Основните пътни връзки, по които ще се осъществява обходът, са улици "Кукуш", "Даме Груев" и "Скопие". Натам са насочени големите автобусни линии с изменени маршрути, които предварително сме обявили на хората", обясни в "Денят започва" Георги Стоилов - общинско предприятие за организация и контрол на транспорта.

Затруднение ще има, добави той.

"Но ако водачите предварително се запознаят с обходните маршрути няма да е толкова сложно", увери Стоилов.

От Националната компания "Железопътна инфраструктура" обещаха да спазят 6 месечния срок за ремонт на моста. Подходът откъм бул. "Христо Ботев" няма да се събаря, уточниха от НКЖИ. Дотогава ще бъдат изготвени перони за удобството на пътуващите към Пловдив. Според тях няма да има затруднения за пътуващите към Бургас и Варна по южното направление.

"Предвижда се днес работа на комисията по възстановяване на движението и връзките по челните коловози на гара Пловдив и гара "Филипово". След като това стане факт движението по направленията Бургас и Варна се предвижда да се намали средно с около 15 минути", заяви инж. Цветан Цолов - ръководител проект "Пловдив-Бургас".

От днес се възстановява движението от 4-те челни коловоза на гара Пловдив. Така влаковете за Карлово и Хисаря вече ще тръгват от Централна гара, а не както досега – от гара "Филипово". Това значително ще улесни пътниците, които повече от половин година бяха превозвани с автобуси от гара Пловдив до гара "Филипово".

Вижте повече в прякото включване на Златин Бояджиев

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте промените в разписанието на влаковете
Вижте промените в разписанието на влаковете
Не се очакват закъснения на влаковете заради ремонта на Бетонния мост в Пловдив
Не се очакват закъснения на влаковете заради ремонта на Бетонния мост в Пловдив