6 месеца затвор за мъжа, карал два поредни дни с над 4 промила алкохол

от БНТ
14:16, 11.06.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Криминално
месеца затвор две години без книжка мъжа карал пиян елин пелин

Шест месеца „лишаване от свобода“, глоба в размер на хиляда лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години е наказанието, наложено на подсъдимия М.Й., обвинен от Районна прокуратура – Елин Пелин за шофиране след употреба на алкохол.

Престъплението е било извършено в срока за изтърпяване на наказание, наложено по административен ред.

На 16 май мъжът управлявал лек автомобил „Пежо“, когато бил спрян за проверка от органите на МВР. След тест с дрегер било установено, че водачът шофирал под влияние на 4,52 промила. Съставен му е акт и са му иззети свидетелството за управление на МПС, контролен талон към него, документите за автомобила, както и регистрационните табели.

На следващия ден полицейските служители от РУ на МВР гр. Елин Пелин забелязали, че по ул. „Иван Вазов“ в града се движи лек автомобил без поставени регистрационни табели. МПС било спряно за проверка, като органите на реда установили, че въпросната кола отново се управлява от М.Й., при положение, че срещу него вече има образувано досъдебно производство. При тестването му за употреба на алкохол резултатът бил сходен с този от предишния ден – 4,56 промила.

В хода на разследването на обстоятелствата по наказателното производство е било установено, че М.Й. вече е бил осъждан през 2018 г. за шофиране в нетрезво състояние. Престъпните деяния, за които е бил привлечен в качеството на обвиняем, мъжът е извършил в изпитателния срок по наказание, наложено по предходно дело.

Подсъдимият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Елин Пелин, което съдът е одобрил. Приведено е в изпълнение и наказанието „лишаване от свобода“ от 2018 г. за срок от шест месеца, което е било отложено.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
След дезинфекция: Отвориха болницата в Нова Загора
След дезинфекция: Отвориха болницата в Нова Загора
Турция твърди, че статутът на "Света София" е чисто вътрешна работа
Турция твърди, че статутът на "Света София" е чисто вътрешна работа