НОВИНИ

7 министри на първия парламентарен контрол

живо министри първия парламентарен контрол
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:26, 16.06.2023 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Народните представители ще проведат парламентарен контрол и ще изслушат 7 министри. Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще отговори въпроси свързани с предвидени финансови средства за финансиране на общински проекти за изграждане и обновяване на общинската инфраструктура, състояние на републиканските пътища, разрешаване на водната криза в община Омураг.

Министърът на правосъдието Атанас Славов ще отговори на два въпроса относно обществени поръчки за доставка на газьол за отопление за нуждите на Главна дирекция "Изпълнение и наказания".

Министърът на образованието и науката Галин Цоков ще отговори на четири въпроса относно извънкласна литература, която се предлага на учениците, резултат от задължителната матура по БЕЛ за зрелостници от випуск 2023 година.

Здравният министър Христо Хинков ще отговори на шест въпроса относно месечните възнаграждения на лекарите в лечебните заведения за болнична помощ, държавният здравен контрол по спазване на законовите забрани за продажба и употреба на диазотен оксид (райски газ), починала родилка в Акушеро-гинекологичния комплекс към Университетска болница "Канев" в Русе.

Кирил Вътев, министър на земеделието и храните, ще отговори на пет въпроса относно закупуването на над 350 високопроходими автомобила от държавни горски предприятия за над 25 млн. лв., нерегламентирано отпускане на вода от язовир "Жребчево".

Министърът на енергетиката Румен Радев ще отговори на два въпроса относно източник на формиране на информацията, докладвана към ЕК относно Министерство на енергетиката, за цените на газьол за отопление в България, както и относно цените в седмичния бюлетин на петролните продукти, подаван от Министерство на енергетиката към ЕК.

Димитър Илиев, министър на младежта и спорта, ще отговори на един въпрос относно информация за взаимодействие с община Монтана във връзка с получения приз "Европейски град на спорта 2023 година".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роберто Манчини: Испания заслужаваше да спечели, може би сбъркахме със системата на игра
Роберто Манчини: Испания заслужаваше да спечели, може би сбъркахме със системата на игра
Кола със 7 деца катастрофира край Козлодуй, две са загинали
Кола със 7 деца катастрофира край Козлодуй, две са загинали