НОВИНИ

7-о място за Мариела Георгиева и 8-о място за Белослава Иванова на сателитен турнир на сабя в Истанбул

Сред най-добрите 16 се класира Емма Нейкова, която е 13-та, а сред най-добрите 32 завършиха Виктория Витлиемова, Ралица Гаджева и Калина Атанасова.

7-о място за Мариела Георгиева и 8-о място за Белослава Иванова на сателитен турнир на сабя в Истанбул
Снимка: БФ Фехтовка
bnt avatar logo
от БНТ
23:49, 19.10.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Мариела Георгиева и Белослава Иванова се класираха на седмо и осмо място в сателитния турнир на сабя жени, който се проведе този уикенд в Истанбул. В състезанието участваха 57 фехтовачки от 15 държави. България беше представена от 13 сабльорки, като конкуренцията беше сериозна, а надпреварата носеше точки за световната ранглиста.

Георгиева излезе от групите с 5 победи и една загуба. В директните елиминации българката победи във втори кръг Калина Атанасова с 15:12, а в двубоя за място сред най-добрите 8 надделя над Биа Ейбръм-Мур с 15:14. В срещата за място в полуфиналите тя отстъпи пред Елизабета Борели от Италия с 11:15 и се класира на 7 място.

Иванова излезе от групите с 3 победи и 2 загуби. Във втория кръг от директните елиминации тя победи Руо Тинг Джърмейн Тан от Сингапур с 15:14, а след това се наложи над Доротия Белиз от Унгария с 15:5. В срещата за място на полуфиналите българката загуби от Джулия Априно от Италия с 10:15 и завърши турнира на 8 място.

Сред най-добрите 16 се класира Емма Нейкова, която е 13-а, а сред най-добрите 32 завършиха Виктория Витлиемова (която раздели 18-19 място с Бегум Алкая от Турция), Ралица Гаджева (24-а) и Калина Атанасова (25-а).

От групите излязоха още Натали Мишинева и Василена Кръстева, които завършиха турнира на 38-о и 42-о място.

В надпреварата на мъжете участваха 93 сабльори от 14 държави. На пътеките излязоха 21 българи, като най-добро класиране записа Тодор Стойчев, завършил на 9-о място.

Българинът излезе от групите с шест победи от шест двубоя. В елиминациите той победи Мустафа Йълдъръм от Турция с 15:5, а след това – Ксиен Пу Чан от Сингапур с 15:10. В срещата за място сред най-добрите 8 Стойчев отстъпи пред Кристиан Раб от Унгария с 5:15 и завърши 9-и.

От групите излязоха още 9 българи, като сред най-добрите 32 се класираха Николай-Томас Георгиев (18-и), Виктор Филев (24-и), Никола Меицов (25-и), Никола Господинов (28-и) и Димитър Райкин (31-и).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хари Кейн изстреля Байерн Мюнхен обратно към върха на Бундеслигата след разгромна победа срещу Щутгарт
Хари Кейн изстреля Байерн Мюнхен обратно към върха на Бундеслигата след разгромна победа срещу Щутгарт