НОВИНИ

77-годишна жена от Чепеларе е в неизвестност втори ден

годишна жена чепеларе неизвестност втори ден
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
10:04, 11.01.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Над 70 души полицаи, пожарникари, планински спасители, горски служители и доброволци продължават издирването на 77-годишна жена в района на Чепеларе. Тя е в неизвестност от понеделник. Жената е заснета на камера в подножието на връх Мечи чал при долната станция на лифта.

Оттам още в понеделник вечерта започва издирването. Включено е следово куче и термокамера. Днес районът отново се претърсва основно. Групи доброволци търсят и покрай главния път Чепеларе-Смолян. Има сигнал, че жената е забелязана в Пампорово, който също се проверява.

"Облечена е на като за ходене из гората. Тя е с дълго палто, но е с токчета, с панталон. Отишла е да си вземе пенсията жената. След което брат ми се прибира от работа и започва да я търси в 2 часа на обяд, успява да се свърже с нея по телефона, тя му казала се е изгубила, че има около нея река и гора. Оттам се активира полиция, пожарна", каза Донка Кинчева, дъщеря на изчезналата.

"В такова време трудно усилията дават резултат. А няма да говоря, че терена ни е пресечен, силно пресечен да кажем, труден нали. Тука има много възможности къде човек да се скрие, да се загуби и изобщо. И отделно, че самото лице така показва някакви лични особености, които могат да са го накарали тя да се крие от нас", каза Милован Давидов - началник на РУ-Чепеларе.

Боран Хаджиев, кметът на Чепеларе каза: "Надяваме се и затова продължаваме да търсим и да работим, иначе бихме се отказали, което не е редно. От общината също съм пратил хора с джипките в участъка, който ни е определен за тях".

Автор: Величка Петкова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След смъртта на дете във Враца: Лекарката от Спешния екип е била с алкохол в кръвта
След смъртта на дете във Враца: Лекарката от Спешния екип е била с алкохол в кръвта
Волейболните националки до 17 г. победиха Гърция в контрола
Волейболните националки до 17 г. победиха Гърция в контрола