НОВИНИ

800 фенове на Байерн върнаха билетите си за Суперкупата на Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:18, 23.09.2020
Чете се за: 01:14 мин.
Футбол
алваро мората завърна ювентус

Около 800 привърженици на Байерн Мюнхен върнаха билетите си за двубоя за Суперкупата на Европа в Унгария заради опасения, свързани с коронавируса.

Будапеща ще приеме сблъсъка между носителя на трофея от Шампионската лига Байерн Мюнхен и победителя в Лига Европа Севиля, въпреки че мачът е изправен пред все повече и повече критики.

Германия вече обяви унгарската столица като рискова зона, след като бройката се покачи на 50 нови случая на всеки 100 000 души.

„Всеки трябва да помисли повторно преди да отиде там. Всеки фен на Байерн, връщащ се от Будапеща, трябва или да бъде тестван или карантиниран“, обяви кметът на Бавария, Маркус Зьодер след затягането на мерките в немската провинция.

Както знаете от УЕФА предоставиха на Байерн и Севиля по 3000 билета за двубоя в Будепеща, но въпреки това от централата не очакват дори 1/3 от тези билети да бъдат използвани.

Първоначално, феновете на "баварците" поискаха 2100 пропуска, но 800 бяха върнати до понеделник – в същия ден, в който Зьодер предупреди относно рисковете в унгарската столица.

Байерн и Севиля предлагат тестване за привърженици, пътуващи до и от Будапеща.

„Нямаме интерес хора, връщащи се от Будапеща, заразени с вируса“, каза президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

Германското издание "Bild" акцентира върху абсурдността на ситуацията, след като мюнхенци трябваше да играят без привърженици при гръмкото 8:0 над Шалке 04, а сега се очаква да има солидно присъствие на "Пушкаш Арена".

Миналата седмица кметът на Мюнхен отложи плановете на клуба да допусне 7500 фенове за срещата от откриващия кръг на Бундеслигата на „Алианц Арена“ заради повишения брой заразени в баварската столица.

Здравен експерт изрази опасенията си от провеждането на срещата в Унагария. „Видяхме какво се случи в Италия и Испания. Поставянето на феновете на трибуните и разделянето им не е гъвкаво, особено предвид факта, че феновете се събират преди и след мачове…градския транспорт, навлизането през входовете, намирането на седящите места, заведенията, празненствата или дори безредици – това са вероятни ситуации, при които може да се стигне до инфекция“, сподели унгарският епидемиолог Андраш Чилек.

Във вторник УЕФА заяви, че двубоят за Суперкупата на Европа ще се проведе по план.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима немски специалисти ще спорят за "Най-добър треньор" в анкетата на УЕФА
Трима немски специалисти ще спорят за "Най-добър треньор" в анкетата на УЕФА
Уулвърхямптън обяви трансфера на Нелсон Семедо
Уулвърхямптън обяви трансфера на Нелсон Семедо