НОВИНИ

Абрамович продава Челси, дарява всички средства на жертвите от войната в Украйна

абрамович продава челси дарява всички средства жертвите войната украйна
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:03, 02.03.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Собственикът на Челси Роман Абрамович излезе с официално становище на клубния сайт на "сините", във връзка с появилата се в медиите информация, че планира да продаде лондонския клуб.

В него, руският бизнесмен потвърди, че търси купувач на клуба, тъй като това е най-доброто решение в интерес на клуба заради военните действия на Русия в Украйна. Абрамович допълва, че всички средства, придобити от продажбата на Челси, ще бъдат дарени за всички жертви на войната в Украйна.

Изявлението на Роман Абрамович:

"Бих искал да обърна внимание на спекулациите в медиите през последните няколко дни във връзка със собствеността ми върху ФК Челси. Както вече казах, винаги съм вземал решения в най-добрия интерес на клуба. Поради това в настоящата ситуация взех решение да продам клуба, тъй като смятам, че това е в най-добрия интерес на клуба, феновете, служителите, както и спонсорите и партньорите на клуба.

Продажбата на клуба няма да бъде бърза, но ще следва надлежна процедура. Няма да искам никакви заеми за връщане. Това никога не е било за бизнес или пари за мен, а за чиста страст към играта и клуба. Освен това инструктирах моя екип да създаде благотворителна фондация, където всички нетни приходи от продажбата ще бъдат дарени. Фондацията ще бъде в полза на всички жертви на войната в Украйна. Това включва осигуряване на критични средства за неотложните и неотложни нужди на жертвите, както и подкрепа на дългосрочната работа по възстановяване.

Моля, имайте предвид, че това беше невероятно трудно решение за вземане и ме боли да се разделя с клуба по този начин. Въпреки това вярвам, че това е в най-добрия интерес на клуба.

Надявам се, че ще успея да посетя "Стамфорд Бридж" за последен път, за да се сбогувам лично с всички вас. За мен беше привилегия за цял живот да бъда част от ФК Челси и се гордея с всички наши съвместни постижения. Футболен клуб Челси и неговите привърженици винаги ще бъдат в сърцето ми.

Благодаря ви,

Роман".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Войната в Украйна: Първите 7 дни
Войната в Украйна: Първите 7 дни
Полицията в Пловдив разкри петима малолетни, извършвали вандализъм на централните гробища
Полицията в Пловдив разкри петима малолетни, извършвали вандализъм на централните гробища