НОВИНИ

Адам Пийти: Не съм тъжен

Великобританецът поздрави съперника си за успеха и каза, че най-добрият е спечелил.

адам пийти покри норматив олимпийските игри париж 2024 добър резултат годината 100 бруст
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:25, 29.07.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Адам Пийти спря серията си от златни медали в дисциплината 100 метра бруст на Олимпийските игри, но продължава да се чувства като победител, пише агенция Ройтерс. Той финишира на второто място зад италианеца Николо Мартиненги, след като спечели титлите в Рио 2026 и Токио 2020, но поздрави съперника си за успеха и каза, че най-добрият е спечелил.

"Не съм тъжен, изобщо не съм", заяви великобританецът пред репортери в залата, след като завърши на второ място при равно време с американеца Ник Финк.

Плувецът добави, че сутринта е имал кашлица и вероятно настинка, но не търси извинения в заболяването.

"Ако си готов да се състезаваш на такова ниво толкова дълго време, такова нещо като загуба няма. Напротив - щастлив съм, че най-добрият на турнира победи. Аз не съм само това, което медалите правят един спортист. На първо място съм човек и се гордея от това, което съм направил в кариерата ми. Този спорт ми взе много, но и ми даде всичко", сподели Пийти.

Мартиненги записа сравнително бавно време с 59.03 секунди, въпреки че бе над това на великобританеца и от пресявките, и от британските олимпийски квалификации. Сребърният медалист го поздрави за това, че е сграбчил шанса си тогава, когато е получил такъв.

"От доста време ме интересува най-вече нещо друго - синът ми. Това е различен вид любов и всеки родител я познава. Плуването не може да ми донесе същите емоции вече. Той често ме пита дали съм най-бързият, а сега ще му кажа, че не бях. Той обаче винаги ми казва, че ме обича. Ето това е моят приоритет", добави той, цитиран от Ройтерс.

Среброто в Париж е шести олимпийски медал за Пийти, който изравни постижението на сънародника си Дънкан Скот. На него обаче му остават щафетите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменени полети на летището в Бейрут заради опасения от израелска атака
Отменени полети на летището в Бейрут заради опасения от израелска атака