НОВИНИ

Аделина Радева: Предизборното студио е маратонско бягане

аделина радева предизборното студио маратонско бягане
bnt avatar logo
от БНТ
11:40, 02.07.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Общество
Слушай новината

Голямата емоция покрай изборите на 11 юли е съпътствана от футболната еуфория. Каналите на БНТ проследяват с еднаква прецизност вълнението покрай резултатите от вота и треската кой ще грабне купата на Европа.

В свое интервю за сайта 24chasa.bg тя разказва подробности за предизборната програма на БНТ „Избори 2021“.

„Няма друга телевизия, освен обществената, която да отделя толкова време от програмата си, за да запознае хората с платформите и идеите на политическите формации, които влизат в състезанието и това е напълно естествено. Както напълно естествено ми се струва това, че традицията и опитът на професионалистите в БНТ правят телевизията предпочитана и в деня на вота“, категорична е водещата.

БНТ със специални предавания за предсрочните парламентарни избори

Аделина Радева споделя и с какво студиата на БНТ ще са по-различни от предходните избори и как в тази изборна нощ на един терен ще играят политиката и футбола. Признава, че предизборното студио е маратонско бягане, което продължава 8-9 часа.

Водещата е категорична, че при отразяване на предизборната кампания най-много ще държи на достъпа до информация за политическите платформи, идеи и настроения на всички участници и очаква БНТ традиционно да остане лидер в изборните предавания.

Аделина Радева: Интересува ме оцеляването на ценностите

Всяка седмица кандидатите за народни представители имат възможност да представят идеите си на живо в ефир, а водещата на централната емисия „По света и у нас“ Аделина Радева, заедно с колегите си Надя Обретенова, Даниел Михайлов, Марина Матева и Христина Христова водят диспутите в предизборния период от понеделник до четвъртък в 16.00 ч. по БНТ 1.

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът отложи делото срещу ЛиЛана
Съдът отложи делото срещу ЛиЛана
Работник е с опасност за живота след трудова злополука в Русе
Работник е с опасност за живота след трудова злополука в Русе