НОВИНИ

Адриан Андреев е финалист в Анталия

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:30, 08.05.2021
Чете се за: 00:35 мин.
Тенис
адриан андреев финалист анталия

Националът на България Адриан Андреев се класира за финала на турнира в Анталия (Турция) с награден фонд от 15 хиляди долара.

Андреев, поставен под №2 в схемата, победи на полуфиналите №4 в схемата Сандро Ерхат от Швейцария с 6:1, 5:7, 6:3, като срещата продължи 2 часа и 28 минути.

Българинът започна перфектно полуфинала и спечели пет поредни гейма от 1:1 до 6:1 в първата част. Във втория сет Адриан стигна първи до пробив за 4:3, но веднага допусна рибрейк. При 5:6 Ерхат успя да пробие отново и да изравни сетовете. В третата решителна част Андреев направи серия от четири поредни спечелени гейма от 2:3 до 6:3.

Така 19-годишния българин записа трета поредна победа в два сета и утре в спора за титлата Андреев ще играе срещу №3 в схемата и №386 в световната ранглиста Александър Елдер от Австрия.

За родния талант това ще бъде пети финал в надпревара от веригата на ITF. Софиянецът загуби първите си два шанса за титла, но в края на миналия сезон спечели дебютната си титла в Хераклион, а през месец януари тази година триумфира на друг турнир в Анталия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Топалова ще играе за титлата в Кайро
Гергана Топалова ще играе за титлата в Кайро
Кодово име: "Жена"
Кодово име: "Жена"